Yunnan- Kunming- frukost i Green lake park

Idag har jag och Sofie haft en helt fantastisk dag!Green Lake Park, Cuihu Park Kunming

Vi borjade dagen med att promenera till Greenlake park som ligger en cirka 30 minuters promenad fran vart hostel. Green lake park ar ett grondom/tradgard med vackra blommor och trad runt en sjo med mintgront vatten.

Det var riktigt mysigt att sitta i parken och ata en god frukost samtidigt som vi sag pa nar de utovade taichi och dansade till kinesisk folkmusik. Efter att ha spenderast nagra timmar i parken var vi bada riktigt avslappnade och pa bra humor. Ah, vad vi alskar Kunming!

Sedan gick vi tillbaka till vart hostel och satte oss pa den mysiga terassen och njot av en varsin god smoothie. Vi fick sallskap av en italienare och det var kul att utbyta lite reseupplevelser.

Efter en mysig stund i eftermiddags solen sa begav vi oss till "Birds and flower market" som i princip salde allt forrutom just faglar och blommor. Det var en trevlig marknad och det var mysigt att strosa runt mellan de olika standen.

Dagen avrundades med en riktig god middag- cross bridge noodles "Guo Qiao Mi Fen"- en Yunnan specialte. Denna ratt ats pa ett speciellt satt och for att komma in pa restaurangen skulle man kopa en biljett beroende pa vad man vill ha. Biljetten lamnar man sedan till kyparen som kommer en med en stor skol med nudlar, en varm soppa/buljong och tillhorande smaratter beroende pa vad man har bestallt. Sedan lagger man i dessa smaratter (svamp, kott, lok, chili,citrongras mm.) i buljongen tillsammans med nudlarna, 
liknande Fondue eller hotpot. Ja, hur som helst sa var Guo Qiao Mi Fen en riktig
smakupplevelse!

PS! Bade Sofie och jag hoppas just ny pa att den lilla gubbe har flyttat ut fran vart hostel. Den lilla gubben holl namligen alla oss ovriga 3 vakna foregaende natt, trots oronproppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0