Kina fran insidan

Ni hao,

Nu har jag varit i Beijing i snart 2 dagar och anda har vi inte sett mer an vart hotell. Vi sitter namligen i karantan pa hotellet i en vecka pga. svininfluensen och far inte lamna omradet. Det ar tur att vi ar ett sant harligt gang som ar har!
De flesta ar britter och svenskar, men i var grupp (high risk-gruppen) finns ocksa en tysk och en hollandare.

Sofie, som jag delar rum med traffade jag redan pa flygplatsen sa vi hade 16 h att lara kanna varandra pa innan vi anlande till Beijing. Pa flygplatsen fick vi satta pa oss munskydd, vilket var hemsk att ha pa sig i 2 h i bussen till hotellet som ligger strax utanfor Peking, Hotellet ar fyrstjarnigt sa det ar riktigt fint och maten har varit god hittills. Under middag och lunch far vi in ca 10 olika ratter som ar allt fran dumpling till friterad fisk som de staller in pa en snurrande platta mitt pa bordet. Till frukost ater vi buffe som bestar av olika kinesiska ratter, ex. ris blandat med vatten (som ska likna grot) och melon. Sa hittills har vi klarat oss bra, trots att vissa engelsman inte riktigt har forstatt hur gott kryddstarkt mat ar...

Imorgon har vi Orientation day och jag har inte riktigt klurat ut vad det innebar, antagligen kommer vi prata lite om resan och vad som vantas. Dagen efter borjar lektionerna da vi ska forbereda oss for ett halvar i Kina. Vi har hort att de foljande 3-4 v kommer att besta av stenhart pluggande av kinesiska och att forbereda sig infor rollen som larare.

Under dagen har vi lekt massa lekar och har haft kul trots att vi inte far lamna hotellet, men alla langtar dock efter att fa uppleva Peking utanfor hotellfasaderna. Luften ar valdigt fuktigt och det ar kvavt i Peking ( vi far ga ut pa parkeringen). Ledarna for sjalva resan har en hemsida som man kan besoka for att lasa vad vi gor och se bilder, den heter: www.iesglobal.com om jag inte minns fel.

Till mamma och pappa: vi har fatt ett simkort som gar att anvanda i kina men vi har inte lyckats forsta hur vi kan sanda medelande hem sa vi far halla kontakt via mail och bloggen tills vidare. Alskar er (men jag langtar inte hem! haha)

Till alla som har tvivlat pa hur jag ska klara att ata med pinnar: jag klarar mig galant!

Kramar Sandra

Destination Beijing

Avfärd 29 Juli

RSS 2.0