Sichuan-Juizhaigou- vackrare an vackrast

Idag har jag och Sofie haft en helt fantastisk dag, sa fantastisk att den inte ens gar att beskriva. Men jag ska forsoka...

Forst om framst sa hade vi tur med vadret, igen, och vi hade stralande solsken hela dagen. Vi till och med upp innan solen (nastan iallafall) och kom till parken precis nar den oppnades, dvs. strax efter klockan sju. Duktigt duktigt!

Vi kopte vara biljetter for 170 kuai (vi lyckades fa 90 kuai i studentrabatt) samt en bussbiljett for 90 kuai. Busbiljetten var mer an anvandbar nar det visade sig att parken var riktigt stor. Bussrutten var uppdelad i tva vagar som ledde upp till olika bergtoppar med nagra stopp pa vagen.

Vi borjade med att satsa hogt, dvs. pa den hogsta toppen pa over 4000 meters hojd och det var fantastiskt vackert. Kylan gjorde sig minst sagt pamind och det var frost pa traden. Vi fros, men det gjorde ingenting eftersom utsikten var helt otrolig. Vi var omgivna av snotackta bergtoppar och gammal urskog.

Efter att ha vaknat till av den kalla luften pa den hogsta toppen sa tog vi bussen nagra stopp nedat pa berget och  utsikten blev inte direkt samre. Vi stannade vid en sjo och vattnet dar var det mest klarblaa vattnet jag nagonsin har sett. Det var sa vackert att det inte gar att beskriva!
Sjon i sig var otrolig vacker och dess omgivning med de snotackta bergen och de vackra traden gjorde allt helt sagolikt.

Dagen fortsatte och vi stannade pa hur manga vackra stallen som helst. Vi besokte tibetanska sma byar i bergen och gick over backar och vattenfall. Det var riktigt haftigt att sta i vattenfallet, kanna stänken fran vattnet som forsade ner over bergen och att andas in den friska luften.

Jiuzhaigou
En del av det vackra vattenfallet.

Jag och Sofie avslutade vara 10 timmar i parken med att promenera i eftermiddagssolen och njuta av tystnaden. Det som ar bra med Juizhaigou ar att det nastan bara ar kinesiska turister som orkar med bussresan hit och det som i sin tur ar bra med kinesiska turister ar att de hatar att ga. Det betyder att de aker buss fran stopp till stopp och missar att ga i naturen, pa spangarna over vattenfallen. Synd for dem, men skont for oss (kinesiska turister ar valdigt hogljudda)!

En sak som ocksa ar ganska rolig med kinesiska turister ar att de alskar att ta kort och att posera. Darfor sa ar de alltid uppkladda nar de besoker olika platser och tjejerna har ofta pa sig klackskor och sma sota toppar.
Deras fotobesatthet kan dock vara lite smajobbig, speciellt nar de vill att man ska posera med dem i en hel fotosession. Jag och Sofie hade en ko runt om oss ett antal ganger med kineser som ville ta kort med oss, sa kinesiskt! Istallet for att ta kort pa den vackra utsikten sa vill de ha kort med utlanningar, waiguoren, som de sa fint kallar oss.


En av de tibetanska byarna uppe i bergen.

Hur som helst, nog om kineser. Dagen avslutas med en god middag och idag stod dumpling och friterade gronsaker pa menyn. Gott var det!

Summan av kardemumman: Jag har haft en av de basta dagarna i mitt liv och delat den med en av mina basta vanner, Sofie. Vi bada ar overens om Juizhaigou ar det vackraste vi nagonsin har sett och att upplevelsen var otroligt maktig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0