Sichuan-Chengdu- pandor, People's park & marknader

Nu har vi nu spenderat nagra dagar i Chengdu. Redan nar vi kom till Chengdu kande vi av att det ar en storstad med mycket byggnader och folkliv. Varje storstad har dock sin charm och sa aven Chengdu.

Chengdu ar otroligt charmigt och maten ar riktigt god och kryddstark. Var forsta heldag i Chengdu spenderade vi med att utforska staden. Vi besokte en marknad som till och med fick oss, som ar vana vid levande och upphangda doda djur pa marknader, att tycka att utbudet var riktigt ackligt.

Dar saldes allt fran exotiska fiskar till gristrynen och lukten var inte den roligaste. Vi holl bada med om att rattsvansen och grishuden var det klart ackligaste. Usch!

Efter besoket pa marknaden var det dags for lunch vid People's park. Det blev en god kyckling aubergine gryta som slank ner snabbt i magen trots besoket pa marknaden.

Efter en liten promenad gick vi till sangs tidigt for att ladda upp infor besoket pa Panda Breeding center strax utanfor Chengdu dagen darpa. Nu sahar i efterhand maste jag saga att besoket pa Panda reservatet var sadar. Det var sjalvklart haftigt att se pandor i sin "verkliga miljo", men efter att ha sett nagra pandor ligga pa rygg och gnaga pa bambu sa rackte det. Efter 3h var jag mer an matt pa pandor (vi var tvugna att vanta pa resten av gruppen)!

Efter en formiddag fylld med pandor kande vi for att ta det lugnt och at god lunch pa vart hostel innan vi gick en runda pa stan. Det som vi bada alskar med Chengdu ar ananas-sticksen som vi kallar dem, dvs. en halv ananas pa pinne for 1-2kuai. Billigt och gott!

Pa kvallen var det dags for dumpling party pa vart hostel, Mix youth hostel Chengdu. Varje Fredag anordnar de ett dumpling party som ar oppen och gratis for alla "hostel gaster". Sa klockan halv sju satt vi dar med 12-15 pa vart hostel och forsokte forma till nagra fina dumplings. Aven om inte resultatet (rent utseende massigt) blev det basta sa hade vi iallafall det riktigt roligt, framforallt nar vinnaren till "The most creative dumpling" skulle koras.

Sofie var nara pallplats och en gratis drink med sin fina dumpling-svan med fick noja sig med all berom frtan hennes israeliska bordsgranne (han var helt imponerad av hennes dumplingsvan och gris).

Aven om vara dumpling som sagt inte sag helt perfekta ut sa smakade de helt fantastiskt gott. Jag och Sofie at nog flest av alla och rullade i princip darifran...



Kokta dumplings. Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0