Sichuan-Chengdu-mums

Hej alla glada!

Nu ar jag och Sofie framme i Chengdu efter en 22h tagresa. Taget mellan Kunming-Chengdu var nagot lyxigare an militartaget mellan Kunming-Dali och vi hade en mysig tagresa med kortspel, snacks och nagra timmars somn. Vi pratade aven en hel del med en amerikan som arbetat som larare i Harbin (i norra Kina) pa taget och jamforde vara liv som larare i Kina. Efter att ha spelat vandtian ett antal ganger blev vi dessutom lite extra kreativa och inforde en ny spelkomponent, namligen "Kinesen". Om det ar nagon som ar intresserad av hur man spelar vandtian med "Kinesen" prata med Sofie!

Nu sitter vi i datasalen pa vart hostel, Mix youth hostel, har i Chengdu. Vi har verkligen varit duktiga pa att boka toppenhostel da aven detta hostel ar riktigt mysigt med hjalpsam personal. Vi har aven hunnit med att boka biljetter till Panda breeding research center (strax utanfor Chengdu) och bussbiljetter till nationalparken Juizhaigou (en 10 h bussresa harifran).

Men nu ska vi stanna har i 3 natter innan vi aker vidare. Efter 3 av 4 natter pa tag de senaste fyra dagarna sa kanns det skont att antligen fa sova ett antal natter i en riktig sang.

Jag och Sofie har precis atit midag och vi har aven hunnit med att prova lite lokala snacks: aubergine i sotsur sas, nagot sorts pitabrod och supergoda friterade risbollar. Mums!

Hur som helst, nu ska vi vila lite och ladda infor imorgon da vi ska besoka lite marknader och People's park har i Chengdu. Ha det!

Kramar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0