Rapport fran expot

Igar var det pa expot och det kandes som att vara liten och ga pa nojesfalt. Det var asbolut vart de 150 kronorna som biljetten kostade och man fick verkligen mycket for pengarna. Jag och Sofie hann med att besoka 11 paviljonger: Egypten, Sydafrika, den afrikanska jattepaviljongen, USA, Spanien, Norge, Kanada, Brasilien mfl.

Vilken tror ni var basta av dem alla?

Jo, Sveriges forstass. Sveriges var i sarklass den basta, utan att nu vara partisk. Sveriges paviljong ar aven oerhort popular bland kineserna eftersom den ar ja.. i sarklass bast helt enkelt...

Utanfor den svenska paviljongen fanns en miniatyr av villavillerkulla och tva dalahastar. Pippi Langstrump dok upp lite da och da i utstallningen och "lekfullhet" var ett genomgande tema med jattegungor och en stor rutchbana. De olika rummen, utstallningarna var riktigt roliga att se pa med massor av vackra fotografier och haftig konst.

Efter Sveriges paviljong kommer Kanadas och den afrikanska paviljongen pa en delad andra plats. Den kanadensiska utstallningen var haftigt med coola ljuseffekter och roliga filurer som dok upp lite har och var. I den stora afrikanska paviljongen kunde man lasa om de olika afrikanska landerna och deras kultur samt se pa olika upptradanden, vilket var kul.

Den paviljong som var klart samst, UTAN TVEKAN, var den amerikanska. Det var langst ko for att komma in och utstallningen var som ett skamt. Deras utstallning bestod av tre filmer och nar du val kommit in maste du se allihop. Det betyder att du forst far sta i entren och se pa en film nar 30 olika amerikaner forsoker saga "Ni hao", "hej" pa kinesiska. Efter den forsta filmen slapptes vi in i rum 2, en biosal, dar vi fick se en film med barn som visade sina teckningar varvat med inslag dar de berattade hur bra USA ar. Den tredje filmen var dock samst och man var tvungen att sitta i biosalen i 10 min for att se hur en liten tjej fick hjalp av olika personer med att plantera en blomma. Nar vi inte trodde att det kunde bli varre sa borjade det SPOREGNA i biosalen. Ja, ni laste ratt!

Helt plotsligt sa korde de med sin "superhaftiga" specialeffekt, dvs. sporegn i biosalen och de som inte hade turen att ha med sig ett paraply blev dyngblota. Sa efter att ha statt och koat och varit tvungen att se 3 daliga filmer sa blev man aven nedstankt med vatten. Tack USA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0