Dags for expo!! YES!YESYES!

 

Sveriges paviljong

Imorgon kommer jag och Sofie att sta och koa utanfor ingangen till expot. Vi har bestamt att komma dit sa tidigt som mojligt nar parken oppnar kl.9.0o0 for att kunna spendera hela dagen i parken. Det finns ju sa mycket att se!

Sveriges paviljong finns i zone C, soder om HuangPu River. Dar finns de flesta av de europeiska paviljongerna sa vi lar aven besoka nagon/nagra av dessa. Var prioritet ar dock atts e Sveriges paviljong och sen far vi se vilken av de andra vi hinner se. Jag hoppas dock pa att iallafall Storbrittaniens paviljong ocksa.

Det ar smidigt att komma till expot och man kan ta tunnelbanan och hamna strax utanfor entren. For er andra Shanghai bor som funderar pa att aka dit, sa ar det bast att ta linje 13 till Shibo Avenue Station eller linje 7 till Changqing road.

Sveriges paviljong har tolkat "Better city, better life"-temat genom att visa hur man kan "balansera natur och stadsliv". Dess fasad ar en blandning mellan metall som foljer monstrerna efter Stockholms gator och bilder pa svensk natur.

Paviljongen bestar av olika rum med olika utstallningar som alla ska bli riktigt roliga Sofie. Bade jag och Sofie har dock storst fokus pa cafeterian dar man kan njuta av en "Swedish fika" som de kallar det...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0