KFC kalas och besok pa ett kinesiskt sjukhus

Fredagar betyder en ganska lugn dag for min och Sofies del. Vi sitter med pa barnens matte alt. kinesiska lektion pa morgonen innan det ar dags for dagens aktivitet. Pa dagens schema stod 'birthday celebration' och det var inte vilket vanligt fodelsedags firande som helst utan det var ett " KFC party" som de sa stolt beskrev det.


KFC-mannen som man ofta stoter pa runt om i Kina.

Sa pa morgonen forberedde lararna och personalen fran ett narliggande KFC aktivitetsrummet dar de dekorerade och fixade iordning. Innan lunch var det dags for sjalva firandet och alla klasser var valkomna in. En tjej fran KFC sjong lite sanger med barnen, fodelsedagsbarnen fick tarta och presenter och de korde en hel del tavlingar (typ 'kla ut en stackars foralder i KFC papper' och 'samla pa dig sa manga hamburgareforpackningar som mojligt samtidigt som du hoppar i en sack som bara gar mer och mer sonder". Jag fick aven prata infor foraldrarna och stalla fragor till mina elever for att visa hur duktiga de blivit pa engelska hrm hrm.

Efter KFC kalaset var det lunchdags och pa menyn stod det nudlar och baozi. MUMS! Pa lunchen har vi aven lektion pa en annan skola dar de mindre bortskamda barnen gar. Dessa lektioner ar de jag gillar mest! Barnen ar mer engagerade, vill lara sig, lysshar battre och som sagt- mindre bortskamda.

Vadret var underbart, s.k. vienettapapinnefor3kuai-vader (20+ och stralande sol) vilket gjorde oss pa toppenhumor. Men sjalvklart sa varade det inte sarkilt lange...


Vi var namligen tvugna att aka till sjukhuset for en lakarundersoking, vilket ar obligatorisk pa var skola. Nar vi kom dit visade det sig att vi skulle lamna blodprov och vi kande oss inte helt bekvama med att gora det pa ett kinesiskt sjukhus, speciellt inte med tanke pa att vi inte fyllt pa med vaccin for hepatit B. Sa vi var envisa och insisterade pa att slippa, iallafall tills vi vaccinerat oss. Tillslut sa gav de med sig och vi fick iallafall skjuta upp blodprovet i 2 veckor. Fy, skulle dock helst slippa ta blodprov med deras medeltidsmetoder..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0