En vanlig dag

Sa har ser en vanlig dag ut for mig och Sofie:

Vi gar upp runt 7.15, ater frukost och tittar pa CCTV tillsammans. Sedan ar det dags att ga till skolan dar vi stannar tills klockan 11.15 da vi har lunch. Nar det ar bra vader gar vi till var kara muslimska nudelrestaurang och koper take-away food som vi tar med oss till parken i vart omrade dar vi sitter och njuter av solen. Till efteratt blir det alltid lite litchies och kumquats som ar riktigt billigt har.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Kumquat-0245.jpg
Kumquats- billigt, gott och populart snacks i Kina.

Vid 13.00 maste vi vara tillbaka, da har vi namligen 1,5h office hours innan vi ska tillbaka till klassrummet igen. Efter en lektion plus lite lektid sa hamtar foraldrarna upp sina barn och vi star vid utgangen och sager hejda till alla. Vid 16.45 slutar vi och da gar vi ofta till Lotus och handlar farsk frukt och ingredienser for middagen. Ibland, eller rattare sagt for ofta, sa unnar vi oss god streetfood till foratt. Nummer ett ar helt klart det friterade brodet med kott, sesamfron, vitlok och koriander pa. Det ar obeskrivligt gott och billigt saklart (endast 2kuai).
Jag ar ocksa helt foralskad i majs- darav mitt smeknamn majsan. Hur gott ar det inte med grillad majs med honungsglaze och chili?!

http://www.jacobimages.com/gallery/d/7046-3/corn-stick-cooked

Majs, ett populart street snack i Kina och jag forstar definitivt varfor. Finns i alla smaker-kokt majs i honung, grillad majs med starka kryddor och lerugns grillad majs- som alla ar lika goda!

Efter middagen ar det inte heltt ovanligt att vi har filmkvall. Istallet for att hyra film som hemma i Sverige gar vi till filmgubben dar vi koper nya filmer for 5 kuai styck. Sedan gar det ju inte att ha filmkvall utan snacks sa vi gar alltid forbi fruktkvinnan innan vi gar tillbaka. Farska jordgubbar, mer litchies, mango, kiwi, banan chips, russin - ja det ar precis vad som behovs for en fimkvall hemma hos Sandra och Sofie. Pa helgerna unnar vi oss lite onyttigare snacks och Sofie ska alltid kopa dessa kakor som inte ga att sta emot. Mork- och vit vasterlansk choklad (kinesisk choklad ar ingen hit) och godis tillhor ocksa helglyx.

http://api.ning.com/files/OKKbal9ImnE*gD0GcF4SXQm5aoE3Ee7j4ym4-*VHUXNsghRo2ZFJLnCGjVmmvpTC*ajkikBeS7aIuyptNtzKGJy*j3in3uWn/oreo_Full1.jpg
Vem har inte atit Oreos i Kina?! Detta ar dock inte "var smak", ska vara jordgubbskex.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Låter toppen ju! Härligt med all den goda frukten! ;)

Ville egentligen bara säga att jag älskar och saknar dig otroligt mycket <3

2010-03-18 @ 12:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0