Tiden i Beijing i ord

BEIJING FEB1-FEB16

Sa har kommer antligen en sammanfattning om tiden I Beijing, Jag, Sofie och Anja ankom som sagt till Beijing den 1 februari efter en mysig tagresa genom halva Kina. Som vanligt ar det lika skont att aka tag sa lange man ar pa taget och slipper stressen pa tagstationen. Vi var formodlgien de enda vasterlanningarna pa taget, vilket gjorde oss till en liten attraktion for de andra kineserna. Speciellt da vi skulle lyfta upp vara bagage till forvaringsutrymmet bakom den ovre sangen..

Bild: Jag och Anja vid Guomao.



Val I huvustaden sa akte vi till TTC kontor som ligger nara Guomao I centrala Shanghai. Dar lamnade vi in vara pass och fick addressen till det hotell som vi skulle pa bo. Hotellet visade sig ligga I narheten till vart favoritstalle I hela Bejing- the UIBE- universitet dar vi spenderade vara forsta veckor. Vi spenderade darfor en hel del timmar pa kafe Kaktos som serverar Beijings mest fantastiska och prisvarda chokladmjolk och cappuccino. I hann aven med att traffa de nya deltagarna, ga pa valkomstmiddag och se en del nya delar av Beijing.

Bild: Kaktos coffee har Beijings basta Cappuccino



Nar vi fick vart visum betydde det tva saker: vi var fria att resa igen och var tvugna att lamna hotellet som ttc forsag oss med tills visumet var klart. Eftersom vi ville stanna I Beijing over det kinesiska nyaret sa flyttade vi in till Love. Love jobbade 2 veckor I Beijing och hade turen att fa behalla sin fantastiska lagenhet som var belagen 30 minuter fran the UIBE pa den 27 vaningen med en riktigt fin utsikt over Beijing. Vi hade det riktigt trevligt I lagenheten och det blev en hel del matlagning och filmkvallar, f;r att inte tala om komigang-soppor. Det basta var helt klart marknaden som lag I narheten av lagenheten dar man kunde kopa billig frukt, gronsaker och andra matvaror. Var standard inkopslista: pitabrod, kinesiska russin, notter och massor med frukt och gronsaker.

Bild: Vi bestamde oss for att fira Love p alla hjartans dag, den 14 februari och overraskade med komigang-soppa (efter eget recept), kattbulle och en flaska bijiu (kinesisk starksprit).



Det var mycket firande I Beijing i samband med kinesiska nyaret, som I ar ar Tigerns ar. Sven, en svensk kille, kopte ett gang med raketer och sa var nyarsfirandet igang. I Kina haller firandet pa I flera dagar, men kvallen den 13 (dagen innan det nya aret) firas lite extra. Vi hade en helt underbar kvall I en del av Beijing som kallas Houhai. Det var en av de absolut basta stunderna for min del I Kina och jag onskar att jag skulle kunnat ha tryckt pa pausknappen. Vi borjade kvallen pa en Reggaebar nara sjon som hade riktigt goda drinkar och ett live-band som var riktigt bra. Vid tolvslaget gick vi alla ut till sjon och samlades for att njuta av fyrverkerierna och jag har aldrig sett sa mycket fyrverkerier I hela mitt liv! Dar stod jag brevid tva av mina basta vanner- Jami och Sofie- och kunde inte sluta le..

 

Bild: Snackstreet vid Wanfujing, ett av vara favoritstallen. Prova kebaben, naan brod, grillade dumpling, friterad banan sa gar du darifran matt och belaten.



Aven fast vi var valdigt sloa (iallafall pa dagtid) sa hann vi med en hel del. I besokte the underground market, vandrade runt I olika delar av Beijing och spenderade en dag pa The art district. The art district ar en av mina favoritstallen I Beijing och ar Beijings egna meatpacking district (fast lite coolare). Dar finns olika konstgallerier och mysiga sma kafeer. Jag, Love, Anja och Sofie slutade upp med en lite ovanlig bestallning (bla. avocado cappucino och kokosnot cappucnio) pa ett mysigt kafe I mitten av omradet, vars namn jag glomt bort. Hur som helst sa hade vie n trevlig dag pa The art district som var full av skratt och roliga poser.

Bild: Love I The art disctrict



Vi hann aven med att spendera en del tid I Jamis och de andras mysiga hostel, som jag varmt kan rekommendera. Det ligger I narheten av worker's stadium, vid Sanlitun och ar supermysigt. Det kostar 25 kronor per natt for delat dorm (10 personer), vilket I Jamis fall slutade med att6 hon fick 9 nya bra vanner. Dar finns ocksa en trevlig bar/ restaurang som serverar god och billig mat. Det var riktigt trevligt att traffa nya manniskor och hora om deras aventyr I Kina liksom att spela billiard, fotbollsspel och att bara prata.

Bild: Baren pa Jamis hostel. Sofie forstar ironin i bilden!



Den 16 februari lamnade vi Beijing och vissa pa en lite annorlunda satt. Forlat Love, men det har ar for roligt for att inte namna- atminstone for min och Sofies del- sa du far helt enkelt bjussa pa den. Pa vagen ut fran Loves lagenhet drog Sofie sin vaska over en stalranna som da ramlade ner I avloppet nedanfor. Sahar lod den foljande konversationen:

PLOPP (stalrannen ramlar ner)

Sofie: “Ops “

2 sekunder senare...

PLUMS (Love ramlar ner I halet).

Love: “Whops”

Stackars Love ramlade ner I avsloppsroret och steg upp helt blot och smutsig. De varsta av allt var dock lukten, som ja..hm, inte ens gar att beskriva. Sa Love, som precis hade lamnat sina nycklar och int ekudne komma in I lagenheten och byta om, fick aka I sina blota (och starkt illaluktande!) klader I taxin till flygplatsen dar han antligen kunde byta om. Nagra timmar senare ankom vi till Shanghai, men det ar en annan historia...

 


Sahar lednsa var vi alla sista kvallen, innan vi skulle lamna Beijing. Pa bilden fran vanster till hoger: Jami, jag, Love och Sofie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0