Julians story

Godmorgon, sitter pa kontoret och förbereder de kommande Narnia lektiorna. Pga. schemaändringar har jag halva förmiddagen utan lektioner, vilket betyder tid att skriva ett blogginlägg.

Pa Söndagskvällen fick vi reda pa de att de äldre eleverna skulle ha sina exams pa Mandagen sa vi fick ledigt. Eftersom vara lägenheter inte direkt är i toppskick spenderades hela förmiddagen med att städa, städa och städa lite till. Var dock skönt att fa lite ordning!

Efter var traditionella wrap (wrap-beroende nu) drog vi in till Fashion street och uppdaterade var vinter garderob. Väderguden Johanna berättade nämligen att vi har en kall vecka framför oss med -15 grader, wiho. Som belöning efter att ha trängt sig runt i The Underground market väntade en stor Kǎpǔqínuò pa Starbucks. Starbucks kaffe ar helt otroligt gott!

Sedan hälsade vi pa Julian, Johanna och Kira som bor i ett mer fladigt omrade och vi gick till en kinesisk/italiensk restaurang och at en riktigt god middag innan vi tog taxin hem. Julian berättade hur det kom sig att han akte till Kina och vi alla gapskrattadde när vi hörde hans story: Julian googlade runt pa olika saker att göra efter gymnasiet och kom in pa en hemsida som arrengerade Kinaresan. Han tryckte det lät intressant sa han tryckte pa "more information" och plötsligt kom det upp en text där det stod " Grattis, du har nu bokat din resa till Peking. Var god och betala den första avgiften pa 500 euro". Julian kontaktade da företaget som sa att han kunde avboka men var tvungen att betala en avbokningsavgift pa 300 euro sa han beslöt sig för att vänta med att avboka och istället läsa mer om vad han faktiskt anmält sig till. En vecka senare bestämde han sig dock för att avboka, men da hade avboknings deadline passerat och han skulle nu behöva betala hela avgiften pa 2500 euro. Sa han ringde sin mamma och sa " Mamma, kan jag lana 2500 av dig? Jag har tydligen bokat en resa till Kina.."

Och nu är han här och vill stanna ett halvar till....

Julian och Kiera pa restaurangen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0