Att vara elev pa yucai school

Efter att ha pratat en hel del med bade lärare och elever pa Yucai börjar vi första allt mer hur deras vardag pa skolan ser ut. Här kommer en len sammanfattning:

- Dusch efter dusch schema. Varje elev har tillgang till dusch tva ganger i veckan pa fasta tider efter ett dusch schema.

- Hemgang pa Lördag kväll, tillbaka pa Söndag em. Efter att ha pluggat fran morgon till kväll under en hel vecka har de endast en dags ledighet (om ens det). De flesta eleverna aker da hem, har extra lektioner och gör sin läxor inför den nästkommande veckan.

- Mindre kött i skolmatsalen. Var bara tvungen att nämna detta. Som lärare far vi alltid tränga oss före elevern i kön i matsalen. Dessutom bestar elevernas portioner av mindre kött och annat som är mer "kostsamt".

- Kort har. Nej, jag undvisar inte bara killar. Alla, tjej som kille, maste ha kort har.

- Dela rum med 8 pers. De delar rum med 6-8 andra elever och rummen är sma för sa manga elever.

- Kärlek är lika med förbjudet. Inget som är sagt, nagot som vi bara har märkt. All typ av attraktion mellan tjejer och killar är förbjudet och när de för en gangs skull gör nagot i par är det alltid kille-kille och tjej-tjej.

- Störig? Straff. Varje klass har en egen lärare sa att säga och oftast är lärarna riktig stränga. Ja, vissa lärare slar till sina elever och vi ha sett lärare som stampat pa de "olydiga" elevernas fötter. Vanligast är dock att lärarna ger dem en rejäl utskällning och skiker högt som tusan. Märkbart är dock att de strängaste lärarna har de stökigaste klasserna och de "snällare" lärarna har den bästa atmosfären i klassrummet...

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0